Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Απο: Δίκτυο Περραιβία

Σας διαβιβάζουμε επείγουσα πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την πραγματοποίηση Ημερίδας, μεθαύριο Παρασκευή 17/2/2012 και ώρα 09.00 π.μ. προκειμένου να παρουσιαστούν σοβαρότατα θέματα που αφορούν τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, όπως είναι οι Σύλλογοι, οι Αστικές Μη κερδοσκοπικές Εταιρίες, Ενώσεις Πολιτών κ.λ.π .
 
Επειδή οι φορείς μας πρεέπει αλλά και δικαιούνται να έχουν λόγο στη Διαχείριση, αλλά και υλοποίηση των Προγραμμάτων που εκπορεύονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αλλά και άλλους πόρους, που ανήκουν στην Κοιινωνία των Πολιτών
 
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣΘΕ
να συμμετέχετε στην μεθαυριανή Ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθούμε όλοι για τα νέα Προγράμματα, αλλά και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, στα οποία κάποια Μέλη μας, ήδη είνια Δικαιούχοι.
 
Την Ημερίδα αυτή, είχαμε προγραμματίσει ως Δίκτυο, να ζητήσουμε να υλοποιηθεί,εδεχόμενα και από άλλους εισηγητές ,προκειμένου να έχουμε όλοι την ενημέρωση που πρέπει.
 
Να σημειώσετε ότι το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας από την σύστασή του (2/2/2011), με τις παρεμβάσεις του και σε Εθνικό επίπεδο, αλλά και σε Ευρωπαϊκό ,΄έχει ζητήσει τη διάχυση των πληροφοριών, αλλά και τη διανομή των πόρων σε όλους τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, μέσα, φυσικά από διαδικασίες Διαχειριστικής Επάρκειας και διαφάνειας.
 
Είναι, λοιπόν, απαραίτητη η συμμετοχή όλων των εκπροσώπων μας στην Ημερίδα της Παρασκευής 17/2 στο IMPERIAL, η οποία ξεκινά το πρωΐ ,με ενδιάμεσο διάλειμα για ελαφρύ γεύμα (προσφορά των διοργανώτών) και στη συνέχεια την εξέταση του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας .
 
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ και πιστεύουμε ότι η πληροφόρηση και η συνεργασία μεταξύ μας, μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα σε αυτό που λέγεται Εθελοντισμός, χρηματοδότηση των Εθελοντικών Οργανώσεων, συμμετοχή μας σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα και γενικά τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και πόρων, που πάντα προορίζονταν για τις Οργανώσεις μας και γενικά για την Κοινωνία των Πολιτών, αλλά που ποτέ δεν έφταναν.
 
Είναι, λοιπόν, ευκαιρία να διεκδικήσουμε ,κατά τρόπο σοβαρό και συντεταγμένο ,αυτό που δικαιούνται οι Οργανώσεις μας ,πάνατα με τρόπο σοβαρό, άρτιο επιστημονικά και συντεταγμένο ,με κάνονες διαφάνειας και ισοπολιτείας.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,  κ. Αννα  Δαλλαπόρτα, και  ο  Περιφερειάρχης θεσσαλίας  κ. Κωσταντίνος Αγοραστός, σας προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα, την  Παρασκευή   17  Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 09.00 π.μ. στο Ξενοδοχείο IMPERIAL στη Λάρισα.

Αντικείμενο της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»:

1.     «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)»,
2.    «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠ-ΕΚΟ)», καθώς και
3.    «Κοινωφελής εργασία».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών φορέων για τη σύσταση Αναπτυξιακών Συμπράξεων και τη συμμετοχή τους στα έργα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠ-ΕΚΟ, καθώς και η ενημέρωση των δικαιούχων-συμπραττόντων φορέων για τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων κοινωφελούς εργασίας.


                                         
                                                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
17 Φεβρουαρίου 2012
                                    Ξενοδοχείο IMPERIAL στη Λάρισα

09.00-09.30 Προσέλευση –Εγγραφή

09.30-10.00 Χαιρετισμοί

10.00-13.00 00 «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠ-ΕΚΟ)».

·       Παρουσίαση βασικών σημείων πρόσκλησης ΤΟΠΣΑ
·       Διαφορές με πρόσκληση ΤΟΠ-ΕΚΟ
·       Διαχειριστική επάρκεια
·       Παρουσίαση υποδείγματος Σχεδίου Δράσης
·       Σύνταξη προϋπολογισμού
·       Ερωτήσεις – συζήτηση

13.00-14.00 Ελαφρύ γεύμα

14.00-17.00 «Κοινωφελής Εργασία»

·       Στοιχεία του προγράμματος για την Περιφέρεια θεσσαλίας
·       Πρόοδος υλοποίησης του προγράμματος στην Περιφέρεια- επόμενα στάδια και ενέργειες που απαιτούνται για την ένταξη των πράξεων στο Ε.Π. 
·       Διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησης των δράσεων.
·       Υποχρεώσεις δικαιούχων (τήρηση στοιχείων οικονομικού και φυσικού αντικειμένου, δημοσιότητα, παραστατικά δαπανών κ.α.)
·       Ερωτήσεις – συζήτηση

Η δράση δημοσιότητας υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ, και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στo πλαίσιo του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Δεν υπάρχουν σχόλια: