Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Η "οίκο-τρομοκρατία" προτεινόμενη για Όσκαρ


Στον δρόμο των Όσκαρ οδεύει το ντοκιμαντέρ των Marshall Curry και Sam Cullman με τίτλο "Αν ένα δέντρο πέσει"Στον δρόμο των Όσκαρ οδεύει το ντοκιμαντέρ των Marshall Curry και Sam Cullman με τίτλο "Αν ένα δέντρο πέσει"
Στον δρόμο των Όσκαρ οδεύει το ντοκιμαντέρ των Marshall Curry και Sam Cullman με τίτλο "Αν ένα δέντρο πέσει", που αφηγείται την ιστορία της οργάνωσης "Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Γης" ( Earth Liberation Front ) , που έχει κατηγορηθεί από τις αρχές των ΗΠΑ για "οίκο-τρομοκρατία".
Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην ιστορία ενός νεαρού Νεοϋορκέζου ο οποίος έγινε μέλος του ELF, συμμετείχε σε δυναμικές ακτιβιστικές ενέργειες, αναδείχθηκε σε ηγετική φιγούρα του Μετώπου και τελικά καταδικάστηκε με την κατηγορία της τρομοκρατίας αφού θεωρήθηκε υπεύθυνος για δυο εμπρησμούς.
Παράλληλα μέσα από αυτό, γίνεται προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα όπως, μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε για να σταματήσουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος και της ίδιας της ζωής. Κι ακόμα, εάν οι πολυεθνικές δεν έχουν πια κανένα φραγμό και λειτουργούν ως πραγματικοί και νόμιμοι τρομοκράτες μπορούν οι δράσεις για την αντιμετώπισή τους να είναι πάντα πολιτικά ορθές;
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: