Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Εξασθενές χρώμιο στη Θεσσαλία – Έκκληση για άμεση λήψη μέτρων


Την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των υπόγειων υδάτων από τη ρύπανση στη Ν. Θεσσαλία, ζήτησε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η Επιτροπή Περιβάλλοντος κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, μετά την κατάθεση στοιχείων για τιμές ολικού και εξασθενούς χρωμίου, που ξεπερνούν τα θεσμοθετημένα όρια.
Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Κώστας Καρτάλης, τόνισε ότι η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα ρύπανσης σε χρώμιο και νιτρικά, ενώ δεν λείπουν και μετρήσεις που εμφανίζουν υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου.
Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε ότι επείγουν παρεμβάσεις προληπτικού ή κατασταλτικού χαρακτήρα, καθώς η δημόσια υγεία και το περιβάλλον δεν αντέχουν εκπτώσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα καταθέσει σύντομα το πόρισμα της, ζητώντας από τους φορείς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα.
Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρεαδάκης τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το εξασθενές χρώμιο μεταφέρεται στον άνθρωπο μέσω της διατροφικής αλυσίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: