Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Καίνε τα αδέσποτα σε φούρνους ενόψει Euro 2012


Οι Αρχές της Ουκρανίας μετέρχονται απάνθρωπων μεθόδων για να τακτοποιήσουν το θέμα των αδέσποτων ζώων, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που η χώρα συνδιοργανώνει με την Πολωνία το καλοκαίρι του 2012.
Ουκρανοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται εδώ και πολλά χρόνια για τις βάρβαρες πρακτικές αλλά εις μάτην. Λίγους μήνες, όμως, πριν το Euro 2012 η κατάσταση για τα τετράποδα που κυκλοφορούν αδέσποτα στην Ουκρανία έχει επιδεινωθεί.
Οι Αρχές εγκατέλειψαν την “απαρχαιωμένη” μέθοδο δηλητηρίασης με την μυοπαραλυτική ουσία ditiline και υιοθέτησαν μια “μοντέρνα και περιβαλλοντικά ασφαλή”, όπως τη χαρακτήρισαν.
Εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά και γατιά φυλακίζονται και οδηγούνται σε ένα κινητό κρεματόριο, όπου καίγονται ζωντανά σε θερμοκρασία 900 βαθμών Κελσίου.
Οι καταγγελίες έχουν υποπέσει στην αντίληψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA), η οποία αποδοκίμασε τα εγκλήματα κατά των αδέσποτων αλλά επί της ουσίας δεν έχει κάνει το παραμικρό.
Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος της UEFA επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουκρανία και διαπίστωσε ότι “όλα βαίνουν καλώς”, ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν απεγνωσμένα να γλυτώσουν τα αδέσποτα από τα νύχια των Αρχών.
econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: