Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Νέες πληροφορίες σχετικά με τις εκρήξεις στο Κυψελοχώρι (στρατόπεδο "Ζιώγα", 361 ΠΑΠ)

Λάβαμε το παρακάτω μαίλ που θέτει σοβαρές ερωτήσεις και δίνει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις εκρήξεις στο Κυψελοχώρι Λάρισας. Αν υπάρχουν και άλλες πληροφορίες σχετικά θα πρέπει να τις προβάλλουμε καθώς είναι  πολύ σημαντική η ασφάλεια όλων μας.

(εδώ βρίσκεται η αρχική ανακοίνωση σχετικά με τις εκρήξεις http://ecolarissa.blogspot.com/2011/10/361.html

Γεια σας. Θα ήθελα να σας παραθέσω τις μαρτυρίες των κατοίκων όσον αφορά την έκρηξη. Οι κάτοικοι είδαν μια τεράστια φλόγα ύψους 30 μέτρων που την είδαν ως και οι κάτοικοι του Συκουρίου που απέχει 5 χιλιόμετρα. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε το φόβο στους κατοίκους. Ως πρώτη δικαιολογία που είπαν οι υπεύθυνοι φορείς στο Δήμαρχο ήταν πως επρόκειτο για έκρηξη ενός αεροσυμπιεστή. Όταν ήλθε το ΕΚΕΟ και έλεγξε, στο πόρισμά τους αναφέρουν πως επρόκειτο περί ελεγχόμενης έκρηξης. Ακούσαμε πως έχουν πει και άλλα προκειμένου να καλύψουν το γεγονός. Ποια είναι η αλήθεια όμως; Επίσης, κατόπιν μαρτυρίας των κατοίκων, μετά από την έκρηξη ήλθε από τη Λάρισα και ένα ασθενοφόρο, το οποίο παρέμεινε και περίμενε μακρυά από το στρατόπεδο. Τι να έγινε άραγε; Ποιος το γνωρίζει; Γιατί φώναξαν ασθενοφόρο; Ποιον παρέλαβαν; Σύμφωνα, επίσης, με μαρτυρίες, τα άτομα που χειρίζονται τις «ελεγχόμενες» εκρήξεις δεν είναι πυροτεχνουργοί του στρατού, αλλά άτομα που έχει προσλάβει η εταιρεία ΣΟΥΚΟΣ.

Από τότε που ξεκίνησε αυτή η δραστηριότητα, έχουν υπάρξει και άλλες μικρότερες εκρήξεις και υπάρχει μια συνεχής άσχημη μυρωδιά που διαχέεται σε όλο το χωριό.

Θέλω να τονίσω πως το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τους κατοίκους του Κυψελοχωρίου, αλλά μας αφορά όλους στην περιφέρεια. Όταν θα έχει μολυνθεί ο τόπος, τα υπόγεια ύδατα, δεν θα γίνει διάκριση σε Κυψελοχωρίτες, Συκουριώτες ή Λαρισαίους. Δεν είμαστε κατά στα συμφέροντα κανενός. Πόσο μάλλον κατά του στρατού που όλοι μας υπηρετήσαμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προστατεύσουμε τον τόπο μας και να έχουμε να δώσουμε κάτι στα παιδιά μας. Ελπίζω στην ευαισθητοποίηση περισσότερου κόσμου και να εμποδίσουμε αυτό το έγκλημα που γίνεται στον τόπο μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιεύτηκε το πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Όπλων για την ΠΑΠ Κυψελοχωρίου http://www.ekeo.gr/?p=16702