Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση της τρόικας για 50% μείωση στους μισθούς των κληρικών

Είναι απίστευτο, προτιμούν να διώξουν 30.000 δημοσίους υπαλλήλους που πιθανόν θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια εργασία και δεν αγγίζουν ένα εντελώς αντιπαραγωγικό και πολυέξοδο "λειτούργημα" που στο κάτω κάτω της γραφής αφορά μια μικρή μερίδα της κοινωνίας μας.
Αναστάτωση έφερε στους κόλπους της εκκλησίας δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής», όπου ανάμεσα στα μέτρα που ζητάει να επιβληθούν η τρόικα, αναφέρεται και στην εκκλησία. Στο πακέτο των μέτρων εξακολουθούν να βρίσκονται οι προτάσεις για μείωση κατά 50% των μισθών των κληρικών που καταβάλλονται από το Δημόσιο. Η τρόικα προτείνει να αναλάβει η Εκκλησία την αναπλήρωση των απωλειών.
Ήδη οι συζήσεις έχουν αρχίσει με τους κληρικούς και την Ιεραρχία της εκκλησίας να έχει θορυβηθεί και να προειδοποιεί για μαζικές και έντονες αντιδράσεις, κινητοποιήσεις και διακοπή στο φιλανθρωπικό έργο. Μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε επίσημες δηλώσεις, αλλά το θέμα δεν αποκλείεται να τεθεί προς συζήτηση στην επικείμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συνεδριάσει από την ερχόμενη Τρίτη στο Συνοδικό Μέγαρο.

athenspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: