Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κύμα «Αγανακτισμένων» φοιτητών

Οι αγανακτισμένοι φοιτητές στο: facebook.com

Ξεπέρασαν τα 1.500, μέσα σε λίγες ημέρες, τα μέλη του γκρουπ «Αγανακτισμένοι Φοιτητές. Όχι καταλήψεις», που δημιουργήθηκε στο Facebook, με αίτημα να ανοίξουν οι πανεπιστημιακές σχολές, προκειμένου να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εξετάσεις και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο.

Παράλληλα, αυξάνονται οι πρωτοβουλίες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες διατυπώνονται ανάλογα αιτήματα.

Ομάδες υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων έχουν δημιουργηθεί από φοιτητές και καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας, των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Πάτρας. Οι ονομασίες που επιλέγουν τα μέλη αυτών των γκρουπ είναι χαρακτηριστικές: «Παρέμβαση Φοιτητών Νομικής για Ανοικτή Σχολή», «Ψηφίζω Ανοικτή Σχολή», «Ψηφίζω Ανοικτούς Μηχανολόγους Πάτρας». 

Κοινή συνισταμένη των μελών αυτών των ομάδων δεν είναι μόνο η διαφωνία τους με τα «λουκέτα» στα πανεπιστήμια, αλλά και η αντίθεσή τους σε επί μέρους ζητήματα του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία.

zougla.gr Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: