Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κάντο όπως οι Γερμανοί. Μία ενδιαφέρουσα πρόταση με νούμερα απο την ΔΡΑΣΗ

Η Δράση για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων

Τον περιορισμό (γενικώς και αορίστως) της επιχορήγησης των κομμάτων προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία και ζητεί από τα κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στο ζήτημα αυτό.

Η ΔΡΑΣΗ υποστηρίζει τη δραστική περικοπή της επιχορήγησης και προτείνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ να εφαρμοστεί χωρίς παραλλαγές ό,τι ακριβώς ισχύει στη Γερμανία για τα εκεί πολιτικά κόμματα.

Τα κόμματα στη Γερμανία λαμβάνουν ετησίως επιχορήγηση ίση με 0,70 ευρώ για κάθε ψήφο που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές. Το ίδιο ακριβώς ζητούμε να ισχύσει και για τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα κόμματα επιχορηγήθηκαν με 13.504.656 ευρώ που αναλογεί σε ετήσια επιχορήγηση 54.018.624 ευρώ. Η ετήσια επιχορήγηση μεταφράζεται σε 8,06 ευρώ ανά ψήφο. Αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα το Γερμανικό σύστημα επιχορήγησης των κομμάτων η συνολική δαπάνη για την επιχορήγηση των κομμάτων θα περιοριστεί σε 4.690.505.

Την ώρα που η Ελλάδα ζητιανεύει βοήθεια από τη Γερμανία είναι ανεπίτρεπτο να ξοδεύει αναλογικά 11 φορές περισσότερα λεφτά για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: