Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Άρχισαν δεύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου 30.000! ευρώ στην Ανατολή!


Η Ανατολή Αγιάς ή εξελίχθηκε σε προπονητικό κέντρο ή διαθέτει ποδοσφαιρική ομάδα που συμμετέχει στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου. Αλλιώς δεν εξηγείται η απόφαση της τελευταίας δημοτικής αρχής του Δήμου Λακέρειας να ξοδέψει 30 χιλιάδες ευρώ στο σημείο «Παναγιά» στην Ανατολή Κισσάβου για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, ενώ σε απόσταση 50 μέτρων υπάρχει ήδη διαμορφωμένο γήπεδο! Αποτέλεσμα: Καταστράφηκε ένα από τα ωραιότερα σημεία του χωριού με θέα το Αιγαίο το οποίο το αντικατέστησε μια άχαρη σκαμμένη γη, αφού δεν τελείωσε ποτέ το γήπεδο.

Το υπάρχον «γήπεδο» της Ανατολής.

Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη των λιγοστών κατοίκων ν’ αποκτήσουν ένα ακόμη γήπεδο σε υψόμετρο 1000μ; Για να παίζουν μπάλα οι νεολαίοι το δίμηνο του καλοκαιριού ή …οι παλαίμαχοι το χειμώνα; Σε ποια ποδοσφαιρική κατηγορία ανήκει η ομάδα της Ανατολής, ώστε να το χρειάζεται άμεσα λίγο πριν ενταχθεί ο Δήμος Λακέρειας στον Καλλικρατικό Δήμο Αγιάς; Δεν υπάρχουν άλλα μείζονος σημασίας προβλήματα στο χωριό, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, η αποκατάσταση του υδρευτικού συστήματος κ.α.; Είναι κρίμα το χωριό να διψάει για εξέλιξη και να μην μπορούν οι αρμόδιοι να σκεφτούν πραγματικά δημιουργικά σχέδια, ώστε να προσελκύσουν μόνιμο πληθυσμό και τουρισμό! 

Σε απόσταση 50 μέτρων ο ξερότοπος που κόστισε 30 χιλιάδες ευρώ!

Ως Κίνηση Πολιτών Ανατολής είμαστε θετικοί στη διαμόρφωση του γηπέδου που υπάρχει ήδη, αλλά αντιδρούμε στην καταστροφή του περιβάλλοντος για να κατασκευαστεί ακόμη ένα γήπεδο, μόνο και μόνο για να ληφθούν επιδοτήσεις, που αγνοούμε το που και το πως κατανέμονται. Επειδή ειπώθηκε πως η αποκατάσταση του τοπίου θα κοστίσει τριπλάσια (!) απ’ ότι η καταστροφή του, ζητούμε απλώς την επαναφορά του χώματος. Θα φυτέψουμε δένδρα και θάμνους και ας αφήσουμε το χρόνο και τη φύση να κάνουν τα υπόλοιπα. Ο χώρος μπορεί να γίνει ένα ωραίο άλσος με παρατηρητήριο, ώστε να προσελκύσει επισκέπτες. Αφού δόθηκε το ποσό των 30.000 ευρώ, ας αξιοποιήσουμε το κατεστραμμένο τοπίο!!!!

Με εκτίμηση
Κίνηση Πολιτών Ανατολής

Ανάρτηση από: http://igimas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: