Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - bicyclelarissa.blogspot.com

Το καλοκαίρι τελείωσε και οι κάτοικοι των αστικών κέντρων επέστρεψαν σ’ αυτά. Μαζί τους επιστρέψαμε και εμείς, οι Ποδηλάτες Λάρισας, ανανεωμένοι και με ιδέες για πολλές και συναρπαστικές εκδηλώσεις, με κυρίαρχο θέμα φυσικά το ποδήλατο. Η αρχή γίνεται με την καθιερωμένη πλέον νυχτερινή βόλτα της Πέμπτης, η οποία αυτή την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των μελών της ομάδας (καθώς η νυχτερινή βόλτα της Πέμπτης - και όχι μόνο - διεξάγονταν και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με μικρή όμως συμμετοχή και χάρη στις πρωτοβουλίες κάποιων νέων μελών της ομάδας και ελάχιστων παλαιών που είχαν παραμείνει στην πόλη). Υπενθυμίζουμε ότι ο κάθε ποδηλάτης που συμμετέχει φέρει ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και οφείλει να φροντίσει για την ασφάλειά του τοποθετώντας στο ποδήλατο φώτα εμπρός και πίσω, και ανακλαστικά σε τροχούς, πηδάλια, ρούχα, κ.λ.π., να ελέγξει την κατάσταση του ποδηλάτου του (κυρίως πίεση ελαστικών και φρένα) ενώ καλό είναι να φορά και κράνος. Επίσης οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής : Κύπρου – Νικηταρά – Σεφέρη – Αγιάς - 31ης Αυγούστου – Βενιζέλου - Φιλελλήνων – Μανωλάκη – Γεωργιάδου - Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου – 23ης Οκτωβρίου – Μανδηλαρά – Ανθ. Γαζή – Ηρώων Πολυτεχνείου – Κραννώνος – Παραπήνεια – Τσολάκη (ανάχωμα Αμπελοκήπων) – Γεωργιάδου – Δήμητρας – Βενιζέλου – Φιλελλήνων – Κεντρική Πλατεία.
Οι Ποδηλάτες Λάρισας συνεχίζουμε την προσπάθεια μας ώστε να πείσουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους όχι απλά και μόνο ως ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς αλλά ως αφορμή και μέσο για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, καθώς τα οφέλη από την χρήση ποδηλάτου του είναι αμέτρητα. Σίγουρα, λόγω και της οικονομικής κρίσης και της συγκυρίας πολλοί συμπολίτες μας στρέφονται πλέον στο ποδήλατο ίσως όχι από επιλογή αλλά περισσότερο από ανάγκη. Παρόλα αυτά τους παίρνει αρκετό καιρό να συνηθίσουν στην ιδέα να κάνουν καθημερινή χρήση του ποδηλάτου. Και αυτό όχι γιατί προσπαθούν να πειστούν για την αποτελεσματικότητα και τα οφέλη του αλλά γιατί ο φόβος για τα ταυτοχρόνως κινούμενα αυτοκίνητα στον ίδιο δρόμο είναι πολλές φορές αξεπέραστος. Με τις μαζικές βόλτες μας στους δρόμους της πόλης (πέραν των άλλων) θέλουμε, από τη μία να ενθαρρύνουμε τους ποδηλάτες να ξεπεράσουν αυτό το φόβο και από την άλλη να υποδηλώσουμε, με όσο το δυνατόν πιο εμφατικό τρόπο, σε οδηγούς αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών σε πεζούς αλλά και προς κάθε αρμόδιο φορέα, πως υπάρχουμε και εμείς στους δρόμους, και έχουμε δικαίωμα στη χρήση αυτών.
Ταυτόχρονα βέβαια επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε, ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα ανακαλύπτοντας ξανά την πόλη μας, τις γειτονιές της και κάθε ξεχωριστό σημείο αυτής και απολαμβάνοντας εικόνες, ήχους και μυρωδιές που σίγουρα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε όταν κινούμαστε με το αυτοκίνητο.
Περιμένουμε λοιπόν όλους τους ποδηλάτες, στο γνωστό μας πλέον ραντεβού, την Πέμπτη το βράδυ στις 10:00, στην Κεντρική Πλατεία για να γίνουμε μια παρέα και ν' ανακαλύψουμε ξανά την πόλη μας με τα ποδήλατα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: