Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Καταγγελίες για καταστροφή της πανίδας και χλωρίδας στις όχθες του Πηνειού

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή που μας βρίσκει σύμφωνους καθώς το θέμα των παρεμβάσεων γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες και σε θολό περιβάλλον


Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν συμφωνείτε με το ότι γίνεται στο πάρκο του Αλκαζάρ. Τις τελευταίες ημέρες κόβονται δέντρα (μεγάλα και υγιή) στο τέλος περίπου του πάρκου. Γιατί; Με δικαιολογία την ανάπλαση και αξιοποίηση. Μόνο κάποιος τουλάχιστον αφελής μπορεί να το πιστέψει. Ναι να γίνει αξιοποίηση, μπορεί να γίνει όμως και με τα υπάρχων δέντρα αλλά βλέπεται αυτά δεν έχουν αρκετά ¨έξοδα¨. Βλέπεται με την ¨αξιοποίηση¨ εμπλέκονται αρκετοί πχ: συνεργείο κοπής (εργολάβος) φυτώριο για τα καινούργια (και άσχετα με την περιοχή Μανόλιες-ανέκαθεν φημίζονταν η περιοχή της Λάρισας για αυτές!!!) φυτά, στηρίγματα (εάν έχετε προσέξει τα χοντρά ξύλινα παλούκια που στηρίζουν τα νέα φυτά και συνήθως είναι 2 ή 3 για κάθε δέντρο!!) κλπ.
Δεν είναι καλύτερα πιστεύεται ένα πάρκο ΤΩΡΑ με μεγάλα δέντρα παρά κάτι αμφίβολο ΑΥΡΙΟ; Δεν διαφωνώ με την αξιοποίηση διαφωνώ με την ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Πριν από ένα μήνα περίπου έξω από το αεροδρόμιο (στην γέφυρα) κόπηκαν κάποια μεγάλα κυπαρίσσια για άγνωστη αιτία (ρώτησα προσωπικά και ρώτησε και το Δασαρχείο) κόπηκαν, πήραν τα ξύλα ολόκληρους τους κορμούς (σαν στύλοι του ΟΤΕ) και άφησαν μέσα τα μικρά και τα ξερά υπάρχουν φωτό)!!!!!! Καμία λογική!!!! Όταν με τους 40c+ το καλοκαίρι θα δυσανασχετούμε και θα ψάχνουμε δροσιά θα είναι αργά, όταν το ποτάμι φουσκώσει και πάρει το χώμα από τις όχθες μαζί με αυτές, πάλι αργά θα είναι (πόσο να κρατήσουν και αυτές οι Μανόλιες πια). Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε βαρεθεί την λογική/πολιτική του ράβε-ξήλωνε και του "μπαλώματος" και ότι τα δέντρα δεν είναι πλάκες πεζοδρομίου.-
Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα θέμα πού είναι εν τη γενέσει: όπως γνωρίζεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εξισώνεται με αυτού του κίνησης από τον Οκτώβριο του 2011,στα χωρία και επί το πλείστων σε αυτά που βρίσκονται κοντά στον Πηνειό οι κάτοικοι ακόμα και τώρα που δεν έχει αλλάξει η τιμή προτιμούν να κόβουν ξύλα για θέρμανση από τα δέντρα που βρίσκονται στις όχθες του (Πηνειού) παράνομα-δεν τους κατηγορώ-απόδειξη των όσων ανέφερα θα είναι δυστυχώς τα επόμενα χρόνια (αλλά ακόμα και τώρα) η σύγκριση των φωτογραφιών στο google earth.

ΥΓ: γνωρίζω επίσης οτι πολλά τέτοια e-mail "τύπου καταγγελία¨ αποσκοπούν/εξυπηρετούν διάφορες κοντόφθαλμες προσωπικές βλέψεις. Ο σκοπός μου είναι αποκλειστικά και μόνο ότι ανέφερα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: