Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Αθωωτική απόφαση - Τσίρκο

Στις 29.9.2004 ο κ. Κ. Τσίλογλου κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όταν στις 23.9.2004 έχασε τον αδέσποτο σκύλο που τάιζε στη γειτονιά του.

Οι γείτονες τον πληροφόρησαν ότι τον άρπαξε άτομο από συγκεκριμένο αυτοκίνητο (καταγράφηκαν πινακίδες). Στην αναφορά του προσέθεσε επίσης, για να διευκολύνει τις έρευνες που θα γινόταν αυτεπάγγελτα, ότι “κατά τον ίδιο τρόπο έχουν εξαφανιστεί και άλλα ζώα, και από πληροφορίες που έχω, αυτά προωθούνται στο τσίρκο για τροφή των άγριων ζώων“.

Την άλλη μέρα, το θέμα αυτό έπαιξε στα ΜΜΕ και στις εφημερίδες, οπότε ο υπεύθυνος του τσίρκο Medrano που εκείνη την εποχή βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στον Εισαγγελέα, και φυσικά αρνήθηκε τα πάντα.

Στις 28.12.2004 όμως, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του τσίρκο πέρασε στην αντεπίθεση και κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Τσίλογλου για τα αδικήματα 1) της ψευδούς καταμήνυσης και 2) της συκοφαντικής δυσφήμισης, η οποία μετά από δύο αναβολές εκδικάστηκε σήμερα.

Κατέθεσα σαν μάρτυρας υπεράσπισης, και τελικά είχαμε την αθωωτική ετυμηγορία για τον κ. Τσίλογλου, ο οποίος τόλμησε να τα βάλει με το κατεστημένο και να δημοσιοποιήσει με τον τρόπο του, ένα θέμα που απασχόλησε και απασχολεί όλους μας.

Και φυσικά, το μεγάλο μας “ευχαριστώ” στον καλό δικηγόρο κ Κ. Καρυοφυλλίδη που μας στήριξε από την αρχή σε αυτή την υπόθεση.

Πηγή: love4pets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: