Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Πόσο βιολογικά ειναι τα προϊόντα που πωλούνται στους φούρνους της πόλης μας;

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή και μας προβλημάτισε αρκετά για το εάν και το πως ελέγχονται τα διάφορα μαγαζιά για τα προϊόντα που πωλούν. (τα ονόματα έχουν σβηστεί για ευνόητους λόγους)


Αγαπητοί,

Υπάρχουν προϊόντα που κυκλοφορούν σα βιολογικά αλλά δεν είναι!

Ο φούρνος ****** στη Λάρισα, τόσο από το κεντρικό του κατάστημα όσο και από αυτό της ****** διαθέτει ψωμί που ισχυρίζεται ότι είναι βιολογικό, χωρίς όμως καμία επισήμανση ή πιστοποίηση. Αν ρωτήσεις τους υπαλλήλους να σου εξηγήσουν σχετικά σε παραπέμπουν στον ίδιο τον ****** που ισχυρίζεται ότι το κόστος της πιστοποίησης είναι ακριβό, ότι απαιτούνται ξεχωριστοί φούρνοι κλπ., δηλαδή πράγματα που δεν αληθεύουν!

Το ίδιο κάνει κ ο καινούριος φούρνος στη γωνία των οδών ******, ******* που επίσης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη νομοθεσία, ότι δηλαδή μπορεί όποιος θέλει να κάνει ότι θέλει!

Τέλος, η εταιρεία ***** από τον Αλμυρό Μαγνησίας διαθέτει μαρούλια με επισήμανση ότι είναι βιολογικά, χωρίς φυσικά να έχει καμία πιστοποίηση, αν τους ρωτήσεις λένε ότι είναι μεν ολοκληρωμένης διαχείρισης αλλά βιολογικό!

Ποιος θα τους χώσει μέσα;****** ******

Δεν υπάρχουν σχόλια: