Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Φτάνει να είσαι γυναίκα και να θέλεις να προστατέψεις την οικογένειά σου.


Την τελευταία εβδομάδα βιώσαμε τον παραλογισμό μιας μικρής -ευτυχώς - ομάδας συμπολιτών μας. Αν και είδαμε όλοι με τα μάτια μας το ντοκουμέντο που αναρτήσαμε μέχρι χθες εδώ, που παρουσίαζε σειρά παρανομιών, ψυχολογική κακοποίηση, ηθική υποβάθμιση και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, διαβάσαμε και ακούσαμε δηλώσεις που αμφισβητούσαν όχι μόνο τις προθέσεις της κυρίας που υπερασπίζεται το οικογενειακό της άσυλο, αλλά και τα ίδια τα γεγονότα! Μάλιστα, κάποιοι ανώριμα βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα για την ψυχική υγεία της γυναίκας, για το “πόσο π@@τάνα είναι”, για το ότι “τα ήθελε ο κ@λος της” και διάφορα τέτοια που στην επαρχία οι άνθρωποι τα λένε με μεγάλη ευκολία. Ορισμένοι, αδυνατούν, φαίνεται, να μπουν στη θέση του άλλου και να βιώσουν τι περνά ένας άνθρωπος που επί χρόνια υφίσταται την ψυχολογική και σωματική βία γιατί επέλεξε να ζήσει κοντά στη φύση και… σ’ ένα πέρασμα «θηραμάτων».
Μέσα σ’ αυτόν το παραλογισμό ευτυχώς αναδείχθηκαν και θετικές εικόνες: ένας μεγάλος αριθμός πολιτών όχι μόνο λεκτικά υποστήριξε την κυρία, αλλά και αρκετοί επώνυμα ζήτησαν να τη βοηθήσουν, ώστε ν’ αντιμετωπίσει τις ανάλγητες υπηρεσίες και την αγέλη που μέχρι σήμερα απειλεί τη ζωή της αλλά και -πιθανές - μηνύσεις… επειδή έκανε το αυτονόητο: υπερασπίστηκε το σπίτι και την οικογένειά της. Δεκάδες ήταν τα επώνυμα μηνύματα που λάβαμε απ’ όλη την Ελλάδα, από οργανώσεις και μεμονωμένους πολίτες που θα ήθελαν να βοηθήσουν ουσιαστικά (δικηγόροι, δημοσιογράφοι, δασολόγοι, κ.α.) και το πιο απρόσμενο και συγκινητικό ήταν κάποια μηνύματα προερχόμενα από κυνηγούς που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν ώστε τέτοια φαινόμενα να σταματήσουν να υπάρχουν στους κύκλους τους! (Στις ερχόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε και να ταξινομήσουμε όλους αυτούς που πρόθυμα θα ήθελαν να βοηθήσουν. Όποιος μπορεί να βοηθήσει την κυρία, μπορεί να επικοινωνήσει στέλνοντας μήνυμα στο ecolarissa@gmail.com. ).
Στόχος του ecolarissa.com απ’ την αρχή ήταν να προστατέψει τη γυναίκα βγάζοντας στην επιφάνεια τέτοιες συμπεριφορές… που αφορούν όλους μας, καθώς όλοι μας (εμείς ή αγαπημένα μας πρόσωπα) αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε σε παρόμοιες καταστάσεις και θα θέλαμε να βρεθεί κάποιος να μας βοηθήσει ή -τουλάχιστον -να στηρίξει το αίτημά μας. Ελπίζουμε στην προσπάθεια αυτή να σας έχουμε συμπαραστάτες, διότι η μάχη είναι ευκολότερη όταν έχεις ανθρώπους γύρω σου!
Υ.Γ. Αναγκαστήκαμε να αποσύρουμε το επίμαχο βίντεο λόγω πιέσεων από τον πάροχο που το φιλοξενούσε, αφού όμως πρώτα το είχαν δει 110 χιλιάδες επισκέπτες! Θα επιμείνουμε στην προσπάθεια αυτή ακόμη κι αν χρειαστεί ν’αναζητήσουμε άλλους νόμιμους δρόμους, ώστε να μην φιμώνεται η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: