Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Δήμαρχος απειλεί να θανατώσει σκυλιά φοροφυγάδων!

Ο δήμος ενός ελβετικού χωριού απειλεί να σκοτώνει τα σκυλιά όσων ιδοκτητών δεν πληρώνουν φόρο γι αυτά... 
Σύμφωνα με το έγγραφο ο δήμος απαιτεί "την εξολόθρευση των σκύλων που ανήκουν σε πολίτες οι οποίοι δεν πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί λόγω της κατοχής σκύλου" με βάση νόμο που ψηφίστηκε το 1904 και ισχύει μέχρι σήμερα.

Μετά από την έντονη αντίδραση που προκάλεσε στους κατοίκους το έγγραφο αυτό και τη μεγάλη αρνητική δημοσιότητα από τον ελβετικό Τύπο, ο δήμος θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ότι απλώς ήθελε να υπενθυμίσει στους ιδιοκτήτες σκύλων τις υποχρεώσεις τους.

"Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να σκοτώσουμε τους σκύλους απλώς θέλουμε να συγκεντρώνουμε τους φόρους" ανέφερε ο αντιδήμαρχος Χάιντς Ζίγκριστ.

"Υπάρχουν πάνω από 300 σκυλιά στο δήμο μας και πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες τους που δεν πληρώνουν το ποσό των 50 ελβετικών φράγκων (40 ευρώ) για κάθε ζώο. Ζητάμε απλώς την εφαρμογή του νόμου", πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι πριν την έκδοση του επίμαχου εγγράφου είχαν σταλεί σε όλους τους αμελείς ιδιοκτήτες σκύλων επιστολές που τους θύμιζαν την υποχρέωσή τους.

Ο πρόεδρος της ελβετικής οργάνωσης Προστασίας των Ζώων, Χάιντς Λίνχαρντ δήλωσε ότι ο νόμος του 1904 δεν εφαρμόστηκε ποτέ και δεν είναι πλέον σε ισχύ, αλλά προειδοποίησε πως στην περίπτωση εφαρμογής του από το δήμο του Ρεκονβιλιέ"η οργάνωση θα καταθέσει ποινική αγωγή κατά των υπευθύνων."

Δεν υπάρχουν σχόλια: