Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει...

Ο Ολομέλεια προστάτευσε τους 4 βουλευτές και καταψήφισε την άρση ασυλίας

Η βουλευτική ασυλία καλά κρατεί. Η ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) με ελάχιστες εξαιρέσεις βουλευτών που «αντιστάθηκαν»... Τα αιτήματα αφορούσαν τους:
-Γεώργιο Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ, Β΄ Θεσσαλονίκης), που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. Η αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι 5 θετικών ψήφων.
-Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) που κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα. Η αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι 6 θετικών ψήφων.
-Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) που κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα. Η αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι 4 θετικών ψήφων.
- Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας ), που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι 4 θετικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: