Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Απέκρυπταν την απόφαση για τα οικόπεδα!

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Προφανώς, θα θυμάστε την υπόθεση των δημοτικών οικοπέδων τα οποία ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ψήφισαν μόνο οι δικοί του σύμβουλοι) επιχείρησε να πουλήσει στη ΔΕΥΑΛ έναντι 10 εκ. ευρώ.

Απέκρυπταν την απόφαση  για τα οικόπεδα! Την επομένη, με δημοσίευμα του «Κ», αποκαλύφτηκε ότι εκείνη η απόφαση ήταν άκυρη γιατί δεν ελήφθη με αυξημένη πλειοψηφία όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Εδώ αρχίζουν τα ωραία: Η Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αποτελεί το αρμόδιο όργανο για την εξέταση της νομιμότητας των αποφάσεων των ΟΤΑ, ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, αφού πρώτα εξέτασε σχετικές προσφυγές που κατέθεσαν τρεις δημότες!!! Μια απόφαση κόλαφος κατά της Δημοτικής αρχής και του κ. Τζανακούλη που τότε διαβεβαίωνε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι όλα έγιναν νόμιμα!

Το θέμα όμως δεν σταματάει εδώ. Η ανάρτηση του εγγράφου με το οποίο γνωστοποιείται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η «ακύρωση της απόφασης 565/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με εκποίηση ακινήτων του Δήμου Λαρισαίων προς τη ΔΕΥΑΛ», αποκαλύπτει ότι αυτή ελήφθη στις 5 Νοεμβρίου αλλά στη δημοσιότητα δόθηκε μόλις χθες!!!

Με άλλα λόγια, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κυρία Γερακούδη, που υπογράφει το σχετικό έγγραφο, κράτησε την ακυρωτική απόφαση μακριά από το φως της δημοσιότητας μέχρι να περάσουν οι εκλογές!!!

Ουσιαστικά προσέφερε μια τεράστια υπηρεσία στον δήμαρχο κ. Τζανακούλη, εις βάρος της διαφάνειας και του δικαιώματος των δημοτών να γνωρίζουν και να κρίνουν προτού προσέλθουν στην κάλπη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ας αναλογιστεί μονάχα η κυρία γενική γραμματέας της Περιφέρειας ότι οι εκλογές στο δήμο Λαρισαίων κρίθηκαν υπέρ του κ. Τζανακούλη μόλις για λίγες ψήφους, ενώ αναμένεται η τελική απόφαση του Πρωτοδικείου, ύστερα από την προσφυγή σε αυτό του υποψηφίου δημάρχου του ΠαΣοΚ κ. Σάπκα.

Κύριε Ραγκούση να την χαίρεστε …

Δείτε εδώ την απόφαση της περιφέρειας.

Άκυρη η απόφαση για τα οικόπεδα!

Σάλος για τα οικόπεδα - Σιωπή από το δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: